EXIT: El laboratori secret

Ei Lock-Clockers! Com va això?

 

A dia d'avui, el boom dels escape-rooms ha travessat les fronteres de l'oci alternatiu per saltar a altres formats. Avui, venim a parlar-vos dels escape-rooms de taula. En concret, d’ «EXIT: el laboratori secret» de Devir

En el paper d'uns desventurats subjectes de proves, us veureu tancats en un misteriós laboratori després d'haver estat drogats. Les vostres úniques ajudes seran un quadern d'anotacions de Walter Jesse qui, aparentment, ja ha estat en aquesta mateixa situació i un estrany disc que us serà de gran utilitat.

El sistema de joc és bastant senzill. Tindreu tres manats de cartes que podreu utilitzar: un amb les diferents parts de les endevinalles i trenca-closques, un altre amb les possibles resolucions i un últim que conté les pistes necessàries en cas que no sapigueu com seguir. Amb el quadern, sabreu quines cartes desvetllar i com començar la vostra missió. Les cartes us proporcionaran o bé els enigmes o bé els elements imprescindibles per resoldre'ls i us guiaran al llarg de l'aventura fins que aconseguiu sortir del laboratori.

Les proves que us trobeu durant aquest escape-room espremeran les vostres capacitats al màxim. L'observació, l'amplitud de mires i, per descomptat, la lògica, tindran papers molt importants per poder sortir amb èxit d'aquesta situació. Per no parlar de certes mecàniques que, sense entrar en detalls per no revelar les entranyes del joc, són especialment sorprenents.

El sistema que us permetrà esbrinar si la vostra solució és la correcta o no té un toc intrigant i misteriós que genera una gratificant sensació amb cada èxit, part essencial en tots els escape-rooms i una essència que els dissenyadors d'Exit han captat a la perfecció.

Sobre la nostra experiència iniciant-nos al món de les escape portàtils amb Èxit, ens agradaria destacar:

  • La versatilitat del material que s’ofereix- amb tan sols un quadern i unes cartes, hem aconseguit submergir-nos en un perillós laboratori ple d'endevinalles per resoldre.
  • La senzillesa de la seva jugabilitat - unes instruccions concises que es nodreixen de la intuïció dels jugadors i fan la partida dinàmica.
  • La linealitat de l'aventura - sota un format «follow the path» o «segueix el camí» en català, el joc recorda a una masmorra d’un videojoc en què has de resoldre puzles per poder avançar.
  • La possibilitat de jugar sol - una de les característiques que més ens ha sorprès va ser que el joc està dissenyat perquè els més valents puguin afrontar aquest repte en solitari.

És per això pel que creiem que l'experiència és realment recomanable tant si us ve de gust provar alguna cosa nova com si voleu fer un escape-room i no en trobeu prop cap de disponible.

Us atreviu amb aquesta aventura de butxaca? Si no, us deixem aquesta petita endevinalla perquè aneu escalfant motors. Amb els vostres comentaris amb la resposta correcta en la nostra publicació de Facebook entrareu al sorteig d'una sessió gratuïta de dilluns a dijous per a qualsevol de les nostres sales.

Aquest cop, la cosa va de lletres, i en castellà: Laia tiene tres dados con letras distintas. Al hacer diversas tiradas, puede formar palabras como FAX, QUE, PUS, DON, LEY, MAR, UVI, SIN, TÍO, ADN, MAR, VEN, MÍO o FAN. ¿Cuáles son las letras de cada dado?

Bona sort, escapistes!