Escape room amb nens, com encaixar-ho?

escape room con niños

escape room familiar

Barcelona ofereix tot tipus d'activitats, però sovint no és fàcil trobar una activitat ideal per a tota la família, ja que les preferències dels nens i les dels adults solen ser diferents. Passar temps junts i que alhora sigui divertit per a tots és un trenca-closques! I on hi ha trenca-closques, hi som nosaltres, els Escape Rooms: una diversió popular que consisteix a escapar d'una habitació temàtica. És tota una aventura que no deixa indiferent a ningú!

En l'últim any el fenomen dels Escape Rooms ha passat de ser una diversió singular a una activitat d’oci com qualsevol altra, com anar al cinema o a un museu. A Barcelona i a l’àrea metropolitana ja hi ha aproximadament 200 escape rooms de temàtiques molt diferents, la majoria dels quals són aptes per a tota la família. Encara que aquest tipus d'aventura no requereixi coneixements previs, és millor estar preparats abans de venir. Avui al blog us portem cinc consells per convertir-vos en una família de escapistes. Esperem que us agradin.

1. Escolliu la missió adequada:

A l’hora de reservar una missió per a la família, abans de tot és important comprovar l'edat mínima admesa per participar-hi. Aquesta informació sol aparèixer en la descripció del room en qüestió. Si alguns membres de l'equip són molt petits, pot ser que els deixin entrar igualment encara que la missió no estigui dissenyada per a la seva edat. A Lock-Clock, per exemple, admetem la presència dels pares amb els seus nadons sense cap cost addicional. És poc probable que els nens petits puguin resoldre enigmes, però pot ser que trobin alguna cosa o bé que simplement puguin gaudir d'una aventura amb els seus pares, cosa que sempre és interessant per ells. Si el vostre petit és aprensiu o li fa por la foscor, truqueu a l'oficina i pregunteu sobre la temàtica o l’ambient. Potser és possible jugar amb llum, però haureu d'avisar per avançat per evitar el risc de passar una hora plena de llàgrimes i d’ensurts sense cap diversió. Per la primera vegada no us aconsellem escollir una missió complicada: és millor que la canalla gaudeixi de l'aventura, encara que sortiu més d'hora, a què perdin l'interès per no saber què fer.

UN ALTRE CONSELL: feu servir el cercador Escaperoomlover, ja que disposa de filtres com «escape room infantil».
niños escape Room
2. Tant vosaltres com la canalla sou un mateix equip:

Escolteu també els petits. Tenen molta experiència en jocs i la veritat és que de vegades ells juguen molt millor que els adults: veuen moltes més coses, confien en la seva intuïció i tenen moltes ganes de guanyar. Compartiu les vostres idees i escolteu-vos l'un a l'altre. Hem vist molts equips en què els adults estaven tan emocionats pel joc que no feien cas dels seus nens. En altres casos no els escoltaven, encara que els nens sovint tenien les solucions correctes. Un escape room és un joc en equip, així que si un se sent més llest que els altres, tota la dinàmica del joc es desfà com un castell de cartes.

3. Confieu en el vostre Game Màster:

El Game Màster és la persona que explica les regles del joc, us acompanya fins a l'habitació i segueix observant-vos durant tot el joc per ajudar-vos sempre que sigui necessari. També és un membre més de l'equip. La manera en què us ajuda, o «supervisa» el joc, depèn de la dinàmica i de l'equip, ja que pot ser que uns s'encallin o necessitin més ajuda que uns altres. El vostre Game Màster és un empleat que també és un aficionat als escape rooms, o si no, no treballaria aquí. Per tant, la vostra experiència és una de les seves motivacions més grans. No dubteu a demanar-li un suggeriment o preguntar-li el que necessiteu, perquè normalment ell o ella ja ha supervisat moltes sessions i sap exactament què ha de dir, i quan, perquè la dinàmica del joc es desenvolupi bé. Si us agrada la seva feina, no dubteu a deixar la vostra opinió a TripAdvisor o Facebook esmentant-ne el nom. És molt agradable per a ells i sobretot per a l'equip!

4. Fixeu el resultat:

Si en teniu l'oportunitat, després del joc demaneu 2 minuts addicionals per repassar tots els enigmes i les seves solucions. D'aquesta manera els nens tindran una impressió completa de l'aventura viscuda i una bona raó per enorgullir-se'n.

5. Seguiu jugant!

Sigui quin sigui el resultat del joc, busqueu altres missions i seguiu jugant. La segona experiència us semblarà completament diferent a la primera. Hi ha tantes temàtiques i enigmes que mai us avorrireu! Aquestes aventures us encantaran a tots i enfortiran les vostres relacions familiars. No hi ha res impossible quan estàs amb la teva família!

 
Maria Khodykina, Lock-Clock Escape room Barcelona
 
P.D. Si veniu en família, a Lock-Clock tenim dues sales que us podem adaptar: